Gabi67

A víz titkai... avagy dehogyis iszom!

Sziasztok!

Isti-bizti megígérem, hogy ez lesz az utolsó fogyis témám.

Na jó, azért néha-néha még belecsippentgetek…

Legutóbb azt hittem,vége e gyónásnak, az összes bűnömet felsoroltam. Aztán amikor visszaolvastam magam, kizárólag helyesírási korrekció végett, rájöttem, mennyi mindenben követek el még hibákat.

Persze, ha életem összes baklövését, hiányosságát és minden nyavalyáját leírnám…

Hát nem is tudom, hányan tartanának velem. Pár évtizedig biztos eltartana a felsorolás.

Szerencsések vagytok, itt és most, csak a testreform elmaradásáért való felelősségemet boncolgatjuk.

Szóval mit nem teszek? Mármint az eszméletlen jól nézek ki állapotért.

Először is nem iszom!

Ami lássuk be, nem is olyan nagy bűn, már ha az ivást az alkohol tartalmú üdítőitalokra vonatkoztatjuk. Úgymint pálinka, bor, vodka, sör, martini, pezsgő,  konyak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A felsorolás nem az általam kedvelt italok sorrendjét jelenti, mert az ennél kicsit bonyolultabb. Tudjátok az évek múlásával változik az ember ízlése. Megbolondult lánykoromban a vodka és pl. narancs mellett tettem le a voksomat, ma már a pezsgő lenne a befutó, ha nem fájdulna meg tőle a fejem.

 

 

 

De elárulom az ivás nem tartozik a fő elfoglaltságaim közé.

Csodálkoznak is a barátaink, amikor egy buli során hiába kínálgatnak, csak azt tudom szajkózni, amit egy fáradt vándor a sivatagban: vizet…. vizet… vizet!

Sokszor addig nyaggatnak, amíg nem tölthetnek valamit.
Na ilyenkor a legjobb politika, ha engeded. Aztán egész este ülsz a poharad mellett, és ha kérdezik, hogy : Mi van nem is iszol? Szemrebbenés nélkül azt válaszolod. Dehogy már másodszor töltöttem magamnak!

Hidd el, fogalmuk sem lesz,igazat beszélsz-e, hiszen a saját véralkohol szintjük szinten tartásával elért módosult tudat és halmazállapotuk meggátolja őket a tisztánlátásban.

Miért nem iszom? Mármint most az alkoholról beszélek? Őszintén? Hát… mert olykor előfordult velem is, hogy mértéket tévesztettem. Ennek utóhatásait nem kívánnám ecsetelni, kinek-kinek a fantáziájára bízom.

Másodszor, és azt hiszem ez a fő ok, sajnos öregszem, és változik az ízlésem. Ezért nem csak agysejtromboló italokat, de a különféle üdítőket sem kívánja a szervezetem, vagyis az ízlelőbimbóim.

Harmadrészt pedig a fogyókúra egyik nagy ellensége az alkohol! Nem akarnék én most erről nagylélegzetű tudományos fejtegetésekbe belemenni, mivel ez nem az én asztalom. Meghagynám ezt a részét a hozzáértőknek.

Maradjunk annyiban, hogy nem iszom és kész!

Ami lássuk be ezeknek fényében nem lenne olyan nagy baj, sőt.

A gond ott kezdődik,hogy én vizet sem iszom.

 

 

 

 

Nem, az nem lenne ártalmas. Naná, hogy nem!

Akkor miért?

Ha most azt mondom, mert nem vagyok szomjas, hülyének néztek?

Pedig tényleg! Ha én már szomjas vagyok,az gáz! Mert akkor viszont nagyon szomjas vagyok.

Viszont, ha vizet iszom… hát,mit ne mondjak érdekes hatással bír rám nézve a dolog. 1 pohár vizet megiszom, és hamarosan a mellékhelyiség szorgos vendége leszek, mert bemegy 1 pohár és kijön kb 8! Ez akkor válik igen-igen cikissé, mikor kerékpározás közben tör rám ez a remek érzés. Először is problémás a megfelelő bokor kiválasztása,

 

 

 

másodszor pedig a vetkőzés-öltözés is felér egy közröhejjel. Pláne ha hűvösebb időket élünk. Kabát le, pulcsi le, kantáros gatyó le, bugyi le…. aztán mindezt újra fel. Legszívesebben kihagynám. Ezért sokszor mire hazaérek az a legfontosabb tényező az életemben, hogy szabad wc-t találjak a házban.

Állítólag ez nagyon jó, mert remekül működik a vesém. Nos ezúton üzenném a veséimnek, hogy nagyon nem tartom jó viccnek, amikor éjszaka kétszer zavarnak ki az ágyból. Szeretnék aludni! Mégiscsak páros szerv ez a vese, jól elszórakozhatnának együtt. Erre mit csinálnak? Közösen vihorásznak azon, hogy futkározok a toiletre. (Jaj, de szépen írtam!) Én kérem szépen nem tehetek arról, hogy az egyik vesém arra gondolt elől kukucskál, és nem hátul, ahol minden rendes vesének a helye lenne. Így aztán messze kerültek egymástól és nem tudnak pl. piros pacsit játszani. Persze, hogy szükségük van arra,hogy valakit szórakoztassanak. De hogy ez a valaki miért pont én vagyok?!

Mindenesetre jó lenne sokkal többet inni.

Na tessék,már megint! Vizet! A jó ég áldjon meg benneteket, miért kell folyton a piára gondolni?!

És most jön a jó rész. Megkíméllek benneteket a piszkos kis részletekről, hogy miért is jó a vízivás.

Először is, amikor én fogyózni szeretnék,  a legelső változás amit bevezetek az életembe, hogy elkezdek vedelni. (Vizet!)

Van erre egy új trükköm. Mivel nem igazán kedvelem a csapvíz ízét, egy kis citromlével segítek a dolgon.

 

 

 

A mennyiséget pedig úgy tudom ellenőrizni, hogy általam csak csőrösnek nevezett kiürült -előtte Norbis italt rejtő flakonokba vizet töltök magamnak. Ezek egyesével 700 ml-esek. Így tudom követni mennyit ittam. Hülyén hangzik tudom,de nekem ez válik be.

A negatívok persze rögtön felhorkannak, hogy minek kell ehhez a Norbi? Ennek egy egészen egyszerű magyarázata van. Részint, mert szeretem az aloe verás Megakarnitines italukat, másrészt -és ez igen fontos tényező- ez a flakon illeszkedik legjobban a biciklim kulacstartójába. Ennyi!

 

 

 

 

De térjünk vissza a vízivás előnyeihez.

Nem árulok el semmiféle újdonságot azzal, hogy mennyire szüksége van a szervezetünknek a vízre. Tényleg nem bocsátkozom mindenféle tudományos hablatyba, abba ugyanis előbb utóbb csúnyán belesülnék.

A saját tapasztalatom például azt mutatja, hogy ha keveset iszom, előkúszik egy alattomos fejfájás, amit én balga egy ideig kávéval akarok orvosolni, később mikor egyre rosszabb lesz a helyzet gyógyszerrel. Elég nagy hülye vagyok,mert csak nemrégiben jöttem rá, egy gyógyszer van a bajomra és azt úgy nevezik H2O.

 

 

 

Persze nem mellesleg kell a víz az anyagcseréhez, szebb lesz a bőrünk, állítólag többet ér, mint a méregdrága luxuskozmetikumok. ( Bocsi la prairie… csak az irigység beszél belőlem,mert nem tudlak megvenni!)

 

 

 

Gondoljatok csak bele,vérvételnél is fontos,hogy előtte igyunk vizet, hisz besűrűsödik a vérünk,s így igencsak feladjuk a leckét a kedves nővérkének.

Azért hozok ilyen példákat, mert nagyon okosba nem tudnám szépen kifejteni, másrészt olyan szemszögből tengernyi leírást találhattok a neten, ezért én próbálok az egyszerű logika és példák mentén bölcselkedni.

Most viszont rohanok… gyerekezni….

Viszont van egy rossz hírem! azt hiszem meg kell szegnem már most az ígéretemet.

Annyit beszéltem már megint, hogy egy téma kimarad….

Mégpedig: Hogyan illeszd be a fogyózást egy nagycsalád mindennapjaiba…

 

Remélem folytathatjuk

 

Szeretettel

 

Gabi

 

Addig is ivásra fel!!!

Azért ide a végére okoskodok Nektek valamit.

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!